Hårvård

Mot friss och skador

mot friss och skador curlsmith lockigt hår

Curlsmith för lockigt hår: mot friss och skador

Lockigt hår är känsligare än andra hårtyper och därmed mer benäget för friss och skador. Det finns otroligt många produkter med bra innehåll som hjälper att lugna, nära, återfukta och reparera just lockigt hår. I detta inlägg tänkte jag lite kort recensera två alternativ från Curlsmith.

Schampot finns bland annat att köpa hos LookFantastic (länk – ej annons) där 360ml kostar 276:- (0,8:-/ml).
Oljan finns bland annat att köpa hos LookFantastic (länk – ej annons) där 59ml kostar 313:- (5,3:-/ml).

Som alltid är Curlsmiths produkter helt fria från sulfater, silikoner, uttorkande alkoholer, vaxer mm.

mot friss och skador curlsmith lockigt hår

Schampo mot friss

Curlsmith släppte relativt nyligen en ny serie med fokus på att eliminera friss. Dessa produkter verkar återfuktande för att bekämpa torrt hår, som i sig kan ge ökad känsla av friss. Serien verkar också mot friss genom att vara lugnande och utslätande.
Detta schampo rengör håret effektivt men skonsamt. Man kan tvätta håret ofta utan att känna att håret blir uttorkat med detta schampo.
Schampot har en riktigt härlig men dov doft som går i tropiska noter av mango och papaya. Förvisso försvinner doften efter ett tag, men det är alltid en trevlig upplevelse.

Detta schampo innehåller bland annat glycerin, kokossmör och squalane för mjukgörande och fuktbevarande egenskaper, svartvinbärsolja och arganolja som verkar närande och frissbekämpande. Vi hittar också ingredienser som niacinamid, vitamin E och panthenol m.fl. vilka verkar både stärkande och skyddande för håret.

Formulan är härligt krämig, som en blandning av en kräm och gel. Produkten appliceras och fördelas enkelt i håret och skapar en lätt löddrande men ej uttorkande känsla.
Jag hade förmodligen gillat förpackningen mer om den kom med en pump då det är väldigt smidigt. Förpackningen är dock inte dålig på något vis eftersom produkten lätt kommer ut. Hade formulan varit trögare hade det dock varit att föredra med en pump.

Läs mer om produkten på Curlsmiths hemsida här.

mot friss och skador curlsmith lockigt hår

Reparerande och stärkande hårolja

Denna olja ingår i Curlsmiths stärkande och reparerande serie, där man fokuserar på protein.
Utöver proteinet, som bland annat härstammar från kikärtor och quinoa, så hittar vi olivolja, sheasmör extrakt, ricinolja, aprikosolja mm. Oljan blir därmed både närande, återfuktande och stärkande för håret.
Då oljan är silikonfri kan samtliga ingredienser verkligen tränga in i hårstrået utan att täppa till håret. Istället för silikoner når man ett glansigt resultat tack vare ett ”silkes-protein” som är växtbaserat. Denna ingrediens skapar alltså en otroligt fin glans utan att tynga ner håret.

Förpackningen på denna olja är utan tvekan tummen upp. Pumpen fungerar bra och ger en bra mängd per tryck.
Denna olja och dessa lätta konsistens ger som sagt en fin glans till håret utan att skapa en tung eller fet känsla, samtidigt som den stärker håret. Perfekt för alla hårtyper och årstider!
Jag upplever att oljan är dryg, även om man använder den på daglig basis. En daglig användning är möjlig tack vare innehållet som inte bygger upp en produktkänsla i håret, sålänge man applicerar lagom mängd givetvis. Det är som alltid viktigt att känna av sitt hår för att undvika att mätta håret, vilket då skapar en fet och tung, nästintill smutsig, känsla (produktkänsla).
Oljan är också perfekt att använda i slutet av sin styling för att krama bort den hårda yta som kan skapas av en gel.

Vill man ha en lätt olja som verkar både lätt återfuktande, stärkande och glansgivande utan onödiga silikoner är detta ett bra alternativ!

Läs mer om produkten på Curlsmiths hemsida här.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *